Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Yalancı Çerkez Tavuğu

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı35 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Yalancı Çerkez Tavuğu

Malzemeler

  • 500 g tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet defne yaprağı
  • Su
  • Karabiber
  • 500 ml süt
  • 4 yemek kaşığı Sana Kase
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Cevizleri ayıklayıp iri parçalar halinde çekin.
  2. Derin bir tencereye soğuk su koyup, içine tavuk göğüslerini, bütün soğanı, havucu, defne yaprağını ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın.
  3. Tavuk göğüsleri haşlanırken ayrı tencereye Sana Kase koyup kızdırın. Yağ kızınca içine unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Bir kabın içinde süt ile ayrı bir kaba kırdığnız yumurtayı karıştırın. Kavrulan una kıyılmış sarımsakları ilave edip, kavurmaya devam edin.
  5. Unun rengi fazla koyulaşmadan içine devamlı karıştırarak sütlü yumurtayı ekleyip, karıştırarak orta ateşte pişirin (Sosun topaklanmaması için devamlı karıştırın).
  6. En son olarak sosa iri çekilmiş cevizleri, tuz ve karabiberi ekleyip, sosu bir taşım orta ateşte kaynatıp, ateşten alın.
  7. Sosu için: Ayrı bir tencerede Sana Kase kızdırıp, içine salçayı, kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyip kavurun. Haşlanan tavuk göğüslerini soğutup, servis tabağına ince ince didikleyin.
  8. Tavuk göğüslerinin yarısını servis tabağına koyup, üzerine cevizli beşamelli sosun yarısını döküp iyice karıştırın. Sosun üzerine tekrar tavuk parçalarını dizip, kalan sosu döküp, üzerini kaşığın sırtı ile düzeltin.
  9. En son olarak üzerine hazırladığınız Sana Kase'li sosu gezdirip, sıcak olarak servis edin.