Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vişneli ‘crumble’

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Vişneli ‘crumble’

Malzemeler

  • Kıtır "crumble" Hamuru:
  • 125 gr Sana Tereyağ Lezzeti
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • ½ su bardağı esmer şeker
  • İç Harcı:
  • 2 yemek kaşığı Sana Tereyağı Lezzeti
  • 400 gr taze vişne
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kıtırın hamuru hazırlamak için, tüm malzemeyi bir derin bir kaba koyup,elinizle yavaşça ufalayarak yoğurun. Hamuru buzdolabında 1 saat bekleterek dinlendirip soğutun.
  2. Tavada Sana Tereyağı Lezzeti’ni kızdırıp içine ayıklanmış vişneleri ilave edip orta ateşte malzemeleri birlikte soteleyin.
  3. Daha sonra esmer şekeri ilave edin. Şekerin vişnelerin içinde çabuk eritebilmesi için yüksek ateşte bir kaç dakika kadar tahta bir kaşık ile çevirip pişirmeye devam edeceğiniz ısıya dayanıklı bir fırın kalıba alın.
  4. Fırın kabının içindeki vişneli harcın üzerine buzdolabında soğuttuğunuz hamuru ister elinizle isterseniz rende yardımıyla ufalayın.
  5. Önceden 175°C ısıtılmış fırında Vişneli Kıtırın üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
  6. Arzuya göre Vişneli Crumble’ı, kaymaklı veya vanilya dondurma eşiliğinde olarak ılık olarak servis edebilirsiniz.