Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Terbiyeli Taze Fasulye Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Terbiyeli Taze Fasulye Çorbası

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı Sana Kase
  • 200 g Taze fasulye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım adet limonun suyu
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Taze fasulyeleri ayıklayıp, ince ince doğrayın.
  2. Derin bir tencerede Sana Kase kızdırıp, içine doğranmış taze fasulyeleri ilave edip kavurun.
  3. Daha sonra unu ekleyip, unun çiğ kokusu gidene kadar kavurun.
  4. En son olarak içine et suyunu, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ekleyip, fasulyeler pişene kadar kaynatın.
  5. Çorba kaynarken terbiyesi için küçük bir kâsede yoğurdu, yumurta sarısını ve limon suyunu bir çatal veya çırpıcı yardımı ile karıştırın.
  6. Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce içine karıştırarak terbiyeyi ilave edip, bir taşım kaynatın.
  7. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.