Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tavuklu milföy

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Tavuklu milföy

Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 8 adet milföy
  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 10 adet mantar
  • 2 adet çarliston biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz ve Karabiber
  • Sosu:
  • 1 kutu Sana Kase
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • ½ demet taze nane
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Yayvan bir tavada Sana Kase kızdırıp içine şerit şerit doğranmış tavukları ekleyip kavurun.
  2. Tavuklar renk alınca kıyılmış çarliston biberleri ve sarımsakları ilave edip kavurun.
  3. Tuz ve karabiber de ilave edip soğuması için tabağa alın.
  4. Milföyleri ortadan ikiye kesip, harç ile sarıp, tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200ºC'lik fırında pişirin.
  5. Sosu için Sana Kase salatalık turşu & dere otlu sandviç sürmeyi, yoğurdu ve kıyılmış taze naneyi karıştırıp, tavuk milföylerin yanında servis edin.