Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tavuklu Biberli Makarna

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Tavuklu Biberli Makarna

Malzemeler

  • ½ paket makarna
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ kutu Sana Kase
  • 2 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 adet tavuk budu
  • 3 diş sarımsak
  • ½ demet dereotu
  • 2 adet köz biber
  • Sana Ekmeküstü
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Tavuk butlarını bir tencereye koyup üzerine soğuk su ilave edip haşlayın. Haşlanan tavuğu ayıklayıp didikleyin.
  2. Sarımsakları ve dereotunu ayıkladıktan sonra ayrı ayrı kıyın.
  3. Köz biberleri şerit şerit doğrayın.
  4. Derin bir tencereye bol su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine tuzu, zeytinyağını ve makarnayı ilave edip 8-10 dakika arası haşlayın.
  5. Makarna haşlanırken yayvan bir tavaya 2 yemek kaşığı Sana Kase kızdırıp içine didiklediğiniz tavukları, kıyılmış sarımsak ve taze soğanları, doğranmış şerit köz biberleri ve kıyılmış dereotunun yarısını ilave edip karıştırın. Ateşten alın.
  6. Haşlanan makarnanın suyunu süzüp soğuk sudan geçirmeden haşlamak için kullandığınız tencerenin içine alın.
  7. Makarnanın içine ½ Sana Ekmeküstü'nü ve tavuklu harcı koyup iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp kalan dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.