Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tatlı Poğaça

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı50 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Tatlı Poğaça

Malzemeler

  • 200 g Sana Hamurişi
  • 2 adet yumurta
  • ½ su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Fındıkları iri çekin.
  2. Derin bir kâsede yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Şeker yumurtaların içinde eriyince içine yoğurdu ilave edip karıştırın.
  4. Daha sonra içine oda sıcaklığında yumuşattınız Sana yağını, vanilyayı, kabartma tozunu ve unun yarısı ilave edip, hamur kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun.
  5. Hamur ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun. Hamur kıvamına gelince içine en son iri çekilmiş fındıkları ilave edip yoğurun.
  6. Kıvamına gelince, hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar koparın ve kopardığınız hamuru yuvarladıktan sonra hafifçe avucunuz içiyle üzerine bastırın, içine damla çikolatadan koyup, ortadan ikiye katlayarak poğaca şekli verin.
  7. Tatlı poğacaları, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  8. Tatlı Poğacaları önceden 185°C'de ısıttığınız fırında 25-30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirip servis edin.