Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tahıllı Tavuk Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı35 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Tahıllı Tavuk Çorbası

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı Sana Klasik
  • 1 adet tavuk göğsü
  • ½ su bardağı pirinç
  • ½ su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • ½ su bardağı buğday
  • ½ su bardağı kırmızı mercimek
  • ½ adet limon suyu
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • ½ demet dereotu
  • ½ demet maydanoz
  • Tuz ve karabiber
  • ½ kutu Sana Kase
  • 1 su bardağı yoğurt
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Tavuk göğüslerini şerit şerit doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Buğdayı önceden haşlayın.
  2. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Dereotunu ve maydanozu ayıklayıp ince ince kıyın.
  3. Derin bir tencereye Sana Klasik kızdırıp içine şerit doğradığınız tavukları ilave edip tavuklar renk alıncaya kadar kavurun. Tavuklar renk alınca içine kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin.
  4. Soğanlar pembeleşince içine yıkanmış bulguru, pirinci, kırmızı mercimeği ve domatesi ilave edip sote etmeye devam edin.
  5. Domatesler pişince salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. En son olarak içine haşlanmış buğdayı, tavuk suyu, kıyılmış dereotu ve maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım orta ateşte pişirin.
  6. Çorba kaynarken üzerinde oluşan kefi kaşık yardımıyla alın.
  7. Çorba pişerken terbiyesi için küçük bir kâsede yoğurdu ve Sana Ekmeküstü'nü bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce içine devamlı karıştırarak terbiyeyi ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra servis kâsesine alıp sıcak olarak servis edin.