Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Peynirli Cevizli Poğaça

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Peynirli Cevizli Poğaça

Malzemeler

  • 125 g Sana Hamurişi
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Yarım su bardağı rende ceviz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Üzeri için yumurta sarısı
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Derin bir kabın içine bir miktar un, Sana Hamurişi'ni, ayçiçek yağını, yoğurdu, yumurta beyazını, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice yoğurun.
  2. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave edip yoğurmaya devam edin. Kıvama gelen hamuru dinlendirin.
  3. Hamur dinlenirken yayvan bir kapta rendelenmiş beyaz peyniri, rendelenmiş cevizi, kırmızı pul biberi karıştırın.
  4. Dinlenmiş hamuru, hafif unlanmış tezgâhta yoğurup bezelere ayırın. Bezeleri unlanmış merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp, ağzı geniş bir bardak ile kesin.
  5. Hamurun içine peynirli-cevizli harçtan koyup, kenarlarını iyice bastırarak kapatın.
  6. Erimiş Sana ile yağladığınız tepsiye poğaçaları dizip, üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısını sürün.
  7. Önceden 185°C'de ısıttığınız fırında poğaçaların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.