Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Nohutlu Türlü

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı25 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Nohutlu Türlü

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı Sana Klasik
  • ½ kg pırasa
  • 1 adet patates
  • 3 adet kabak
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet taze soğan
  • 1 su bardağı nohut = 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • ½ kutu Sana Kase
  • ½ demet dereotu
  • 2 su bardağı su
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Nohutu bir gece önceden ıslatıp tuz eklemeden aynı su ile haşlayın. Bezelyeyi haşlayın.
  2. Patatesi, havucu ve kabakları ayrı ayrı rendeleyin.
  3. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
  4. Dereotunu, sarımsakları, pırasaları ve taze soğanları ayrı ayrı kıyın.
  5. Yayvan bir tencerede Sana Kase tereyağlı margarini kızdırıp içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış pırasaları koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  6. Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları, rendelediğiniz patatesi, kabakları ve havucu koyup sote etmeye devam edin. En son olarak içine haşlanmış nohutu, ½ kutu Sana Kase, kimyonu, tuz ve karabiberi koyup karıştırın. Suyu, kıyılmış dereotunu ve taze soğanı koyup kısık ateşte pişirip sıcak olarak servis edin.