Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Naneli Bezelye

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı20 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Naneli Bezelye

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı Sana
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Havucun kabukları kazıyıp tavla zarı büyüklüğünde kuşbaşı doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Derin bir tencerede sıvı Sana’yı kızdırıp, doğranmış kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış havuçları ekleyip, kavurmaya devam edin.
  3. En son olarak et suyunu, bezelyeyi, kuru naneyi, tuz ve karabiberi ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
  4. Çorba kaynarken küçük bir kâsede nişasta ve ayçiçek yağını karıştırın.
  5. Çorbayı ateşten indirmeden, içine devamlı karıştırarak nişasta-yağ karışımını ilave edip, bir taşım kaynatın. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.