Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Limonlu fırın helva

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı20 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Limonlu fırın helva

Malzemeler

  • 250 gr tahin helvası
  • 3 çorba kaşığı Krema
  • 1 limonun rendesi
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • Servis İçin:
  • Limonlu Carte d’Or Dondurma
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Tahin helvasını krema ile yoğurarak açın, içine 3-4 damla limon ve bir limonun rendesini de ekleyip güvece yerleştirin.
  2. 180 derecede 15 dakika boyunca (üzeri kızarıncaya kadar) pişirin. Limonlu Carte d’Or Dondurma ile servis yapın.
Bengi’nin önerisi: Çikolata sevenler limon yerine portakal ve 1 tatlı kaşığı kakao ekleyerek çikolatalı bir helva yapabilir.