Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Küçük hindistan cevizli-havuçlu kekler

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı20 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 12
recipe image Küçük hindistan cevizli-havuçlu kekler

Malzemeler

  • 300 gram havuç
  • 50 gram sana hamur işi
  • 1 portakal
  • 4 yumurta
  • 150 gram şeker
  • 100 gram un
  • 8 gram kabartma tozu
  • 150 gram fındık
  • 50 gram hindistan cevizi
  • 125 gram pudra şekeri
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. 1. Büyük boy bir kek kalıbını (alternatif olarak dört adet konserveyi ya da cam kavanozu) yağlı kağıt yerleştirerek yağlayın.
  2. 2. Havuçları soyarak rendeleyin. Margarini ocağın üstünde küçük bir tavada eritin ve daha sonra kullanmak için bir kenara koyun.
  3. 3. Fındıkların öğütün / ezin.
  4. 4. Portakalları sıcak suyla durulayın. Prtakalın yarısını rendeleyin ve diğer yarısının suyunu sıkın. Yumurtaları ayırın. Yumurta aklarını çırpın ve yavaş yavaş şekeri ekleyin. Daha sonra durmadan yumurta sarısını ve margarini yumurta aklarıyla karıştırın.
  5. 5. Unu, kabartma tozunu, fındıkları ve hindistan cevizini karıştırın. Kuru malzemeleri ve havuçları çırpılmış yumurta akına hızlıca ekleyin ve kalıbın 4'te 3'ünü doldurun.
  6. 6. Küçük tartları / kekleri önceden ısıtılmış bir fırında 45-50 dakika süresince pişirin (175° elektrikli fırın / 150°C konveksiyon fırını) (Pişip pişmediklerini kekin ortasına bir şiş yerleştirerek anlayabilirsiniz, eğer pişmişse şiş temiz olarak çıkacaktır.).. Tartları / kekleri tel ızgara üzerinde / soğuma rafında soğumaya bırakın.
  7. 7. Pudra şekerini ve portakal suyunu birlikte karıştırın. Son olarak bu karışımı keklerin üzerine yayın.