Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kahveli sufle

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Kahveli sufle

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 125g Sana Hamurişi
  • 120g bitter çikolata
  • 2 çay bardağı un
  • 60g toz şeker
  • 1/2 bardak sıcak su
  • 1 çay kaşığı espresso
  • Üzeri için pudra şekeri
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Sufleyi hazırlamaya işlemine tereyağı ve çikolatayı eriterek başlıyoruz. 125 gr. tereyağını ve 120 gr. bitter çikolatayı derince cam bir kaseye koyup, içine su koyup kaynattığımız bir tencereye oturtup, benmari usulü küçük parçalara ayırdığımız 120 gr. bitter çikolatayı ve tereyağını eritiyoruz. Tereyağı ve çikolata eridikten sonra karıştırarak malzemeleri ılıtıyoruz.
  2. 2 yumurta ve 2 yumurta sarısını derince bir kaseye alıp çırpıyoruz. Hafifçe köpürttüğümüz yumurtaların üzerine 60 gr. toz şekeri de ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Benmari usulü erittiğimiz çikolata ve tereyağını , 2 çay bardağı unu ve yarım çay bardağı sıcak suyla karıştırdığımız espressoyu köpürttüğümüz yumurtaların üzerine ekleyip tüm malzemeleri çırpıyoruz.
  3. Hazırladığımız hamuru içlerini yağladığımız sufle kaplarına paylaştırarak dolduruyoruz. Sufle kaplarına hamuru doldururken 1 parmak boşluk bırakmaya dikkat ediyoruz.
  4. Hazırladığımız suflelerimiz önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-12 dakika pişiriyoruz. Suflenin püf noktası içlerinin tam olarak pişmemesidir. Bu yüzden pişirme süresini iyi ayarlamak çok önemlidir. Pişen sufleleri n üzerine pudra şekeri dökerek servis ediyoruz.