Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

İstanbul Pilavı

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image İstanbul Pilavı

Malzemeler

  • 2 adet piliç kalça
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı Sana Kase
  • 4,5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı kabuksuz badem
  • 1 yemek kaşığı şamfıstığı
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Piliç kalçalarını küp küp doğrayın. Bezelyeyi haşlayın veya dondurulmuş ya da konserve kullanın.
  2. Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana Kase kızdırıp bademleri kavurun.
  3. Bademler renk alınca, ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçlere az tuz ilave edip bir taşım kavurun.
  4. Daha sonra içine tavuk suyunu, zerdeçalı, haşlanmış bezelyeleri, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını açmadan pirinçler göz göz olana kadar kısık ateşte pişirin.
  5. Ayrı bir tava da ilk önce safranı kavurun.
  6. Daha sonra içine kalan 2 yemek kaşığı Sana Kase kızdırıp doğranmış tavuk etlerine renk verdirin.
  7. Tavuklar renk alınca, şam fıstığı, tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kavurun.
  8. Demlenen pilavı karıştırıp havalandırın.
  9. Kek kalıbının içine sıcak su ile yıkayıp pilavı içine boşaltın.
  10. Kaşığın sırtı ile üzerine bastırıp servis tabağına ters çevirin.
  11. Tavuklu harcı pilavın üzerine koyup, sıcak olarak servis edin.