Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hurmalı baklava

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Hurmalı baklava

Malzemeler

  • 6 porsiyon için;
  • 250 gr hurma
  • 6-8 adet hazır baklava yufkası
  • 1/2 bardak çekilmiş yeşil fıstık
  • 6 yemek kaşığı Sana Tereyağı Lezzeti
  • Şerbeti için;
  • 1 bardak su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Hurmayı kolaylıkla soyabilmek için önce kaynar suya atın, 15 saniye bekleyin ve ardından buzlu suya alın. Çekirdeklerini çıkarın ve yarısını kaşık yardımıyla ezin. Pütür kalmaması için tel süzgeçten geçirin. Diğer yarısını bıçakla gelişigüzel doğrayın. İki hurmayı birbiriyle harmanlayın.
  2. Sana Tereyağı Lezzeti’ni eritin ve 3 dakika dinlendirin. 4 baklava yufkasını bir fırça yardımıyla Sana Tereyağı Lezzeti ile yağlayıp üst üste koyun. Yeşil fıstığı eser miktarda serpiştirin. Yufkanın kısa, yani kolay sarılabilir tarafına ince şerit halinde hurma püresini çay kaşığı yardımıyla serin. Sona kadar dikkatlice rulo yapın. Bütün yufkalar için aynı işlemi yapın ve fırın tepsisinin altını Sana Tereyağı Lezzeti’yle yağlayın. Ardından baklavaların üzerini de fırçalayın.
  3. 170°C’ye önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin.
  4. Pişme esnasında şerbeti hazırlayın ve kaynar olarak fırından çıkardığınız sıcak baklavanın üstüne dökün.
  5. Ilık veya sıcak olarak, dilerseniz kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis edin.