Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Havuç Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Havuç Çorbası

Malzemeler

  • 8 bardak et suyu
  • 4 büyük havuç
  • 3 yemek kaşığı sana
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 bardak süt
  • Bir tutam Hint Cevizi tozu
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Havuçları soyup yuvarlak doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın.
  2. İki yemek kaşığı Sana yağında havuç ve soğanları 3-4 dakika kavurun. 1 bardak et suyunu ilave edip havuçlar yumuşayınca kadar pişirin. Havuçları piştiği su ile beraber püre haline getirin.
  3. Kalan 7 bardak suyu kaynar olarak ilave edin. Tuz, biber ve bir tutam hint cevizini katın.
  4. Terbiyenin Hazırlanışı:
  5. Kalan bir kaşık Sana yağında unu kavurun. Soğuk sütü karıştıra karıştıra ilave edin.
  6. Bir kâsede yumurtayı çırpın. Sütlü karışımdan bir kaç kaşık katıp, iyice karıştırın. Bu karışımı tenceredeki sütlü karışıma yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin.
  7. Hazırladığınız terbiyeyi, havuçlu karışıma sürekli karıştırarak ilave edin. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın.
  8. Sıcak olarak servis yapın.