Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Fiyonk Börek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı25 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Fiyonk Börek

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • Sosu için;
  • 125 gram eritilmiş Sana Hamurişi
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1.çorba kaşığı sirke
  • İç Malzemeler:
  • ½ demet maydanoz
  • 250 gram lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • Susam
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Böreğin iç malzemelerini bir kasede karıştırın.
  2. Yufkaların üzerine süreceğiniz sosu hazırlamak için 125 gram Sana Hamurişi eritin.
  3. Un, nişasta ve sirkeyi harmanlayın, yavaş yavaş eritilmiş Sana Hamurişi ekleyerek akışkan bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  4. Yufkaları üst üste koyun kenarlarını keserek kare haline getirin.
  5. Sosu yufkanın her yerine sürün ve ortadan ikiye katlayın.
  6. Ortaya doğru, arada boşluk bırakarak peynirli harçtan koyun.
  7. Yufkaların kenarlarını kapatarak ortaya doğru yufkayı sıkıştırarak fiyonk görünümü verin.
  8. Kestiğiniz kenarları katlayarak fiyonk kısmından iyice sarın.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürdüğünüz böreklere susam ve çörek otu serpin.
  10. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.