Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Etli Yeşil Mercimek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Etli Yeşil Mercimek

Malzemeler

  • 500 g kuşbaşı et
  • 2 çorba kaşığı Sana
  • 2 su bardağı mercimek
  • 3–4 adet soğan (halka şeklinde doğranmış)
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Eti bir tencereye koyup, bol miktarda soğan ve Sana yağı ilave edin. Bol soğan koymak, mercimeğin lezzetini artıracaktır.
  2. Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.
  3. Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın.
  4. 5–6 bardak su koyup, akşamdan ıslatılmış veya haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin.
  5. Orta hararetli ateşte, et ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İnmesine yakın tuzu atıp 1–2 taşım daha kaynatın.
  6. Mercimeklerin suyu yüzeylerine inince, servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.