Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

El Açması Tadında Patlıcanlı Börek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image El Açması Tadında Patlıcanlı Börek

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • Harç Malzemeleri:
  • 125 gram Sana Klasik
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • İç Malzemeleri:
  • 2 yemek kaşığı Sana Klasik
  • 3 adet patlıcan (küp küp doğranmış)
  • 1 büyük boy soğan
  • 250 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Bir tencereye 2 yemek kaşığı Sana Klasik ekleyin ve eritin.
  2. Önce patlıcanları, daha sonra ekleyerek kavurun.
  3. Karışıma kavrulmuş kıymayı ekleyin ve karıştırın.
  4. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra ocaktan alın.
  5. Sos tenceresine 125 gram Sana Klasik ekleyin ve eritin.
  6. Nişasta, un ve sirkeyi ekleyin ve bulamaç haline gelene kadar karıştırın.
  7. Her bir yufkaya harçtan ekleyerek güzelce yufkanın her yerine sürün.
  8. Yufkayı 2’ye bölerek uzun kenarına harçtan güzelce yayın ve rulo haline getirin.
  9. Yağlanmış tepsinin ortasından başlayarak kol böreği gibi yuvarlayarak dizin.
  10. Böreği 1 saat buzlukta bekletin.
  11. Üzerine yumurta sarısı ve eritilmiş Sana Klasik yağ karışımını sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
  12. Afiyet Olsun