Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dereotlu Peynirli Ev Poğaçası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı45 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 8
recipe image Dereotlu Peynirli Ev Poğaçası

Malzemeler

  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 125 gram Sana Hamurişi (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • İçi için;
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı az yağlı beyaz peynir
  • Yarım demet ince doğranmış dereotu
  • Üzeri için;
  • 1 adet yumurta
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Hamur malzemelerini bir kapta yumuşak ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurun.
  2. Üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin.
  3. İç malzemelerini bir kapta karıştırın.
  4. Hamurdan 40 gr’lık parçalar kopararak yuvarlayın ve avuç içinizde bastırarak açtırın.
  5. Peynirli içten 1 tatlı kaşığı alarak ortasına koyun ve iki ucundan yana da doğru kapatın.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  7. Afiyet Olsun