Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bulgur Salatası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Bulgur Salatası

Malzemeler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • ½ kutu Sana Kase
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kıvırcık salata
  • ½ adet kırmızı lâhana
  • 4 yemek kaşığı Komili sızma zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kıvırcık salatayı yıkayıp yaprak kısımlarını ayırdıktan sonra beyaz kısımlarını ince ince kıyın.
  2. Derin bir kâseye kısırlık bulguru, ½ kutu Sana Kase sandviç sürmeyi, sıcak suyu, tuz ve karabiberi koyup iyice karıştırdıktan sonra, kâsenin ağzına kapatıp kısırlık bulgurun şişmesi için bekletin.
  3. Ayrı bir kâseye 1 su bardağı mısırı, 1 su bardağı bezelyeyi, önceden rendelediğiniz havucu, kıyıp ovduğunuz kırmızı lâhanayı ve Komili Sızma zeytinyağını koyup iki büyük kaşık yardımıyla karıştırın.
  4. En son olarak kâsede karıştırdığınız sebzelerin içine Sana Kase sandviç sürmeli bulguru ilave edip karıştırın.
  5. Servis tabağına ayırdığınız salata yapraklarını dizip bulgur salatasını salata yapraklarının üzerine alıp servis edin.