Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bezelyeli Börek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Bezelyeli Börek

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 adet yumurta sarısı
  • ½ kg bezelye
  • 2 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 kutu Sana Kase peynirli sandviç sürme
  • 3 diş sarımsak
  • ½ demet taze nane
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Harç için: Yayvan bir tavada 2 yemek kaşığı Sana Kase kızdırıp, piyazlık doğranmış kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Soğanlar pembeleşince içine rendelenmiş havucu, bezelyeyi ve tuzu koyup karıştırın ve soğuması için bir tabağa alın.
  3. Sosu için: Kâsede yoğurt, Sana Kase peynirli sandviç sürme, sıkılmış sarımsak ve kıyılmış taze naneyi karıştırın.
  4. Yufkaları ortadan ikiye kesin, Sana Kase ile yağlayın. Soğutulmuş harçtan koyup, gül börek gibi sarıp tepsiye alın. Yumurta sarısı sürün.
  5. Önceden ısıtılmış 200ºC'lik fırında pişirip servis tabağına alın, üzerine sosu gezdirip servis edin.