Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bal Badem Tatlısı

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Bal Badem Tatlısı

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 200 gram Sana Hamurişi (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım portakalın kabuğu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Bulamak için;
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • Üzeri için;
  • Çikolatalı Fındık Kreması
  • Çiğ Badem
  • Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Bir tencereye şekeri ve suyu koyun ve karıştırın.
  2. Kaynayınca limon suyu ekleyerek 3-4 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp iyice soğumaya bırakın.
  3. Hamur malzemelerini yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak haşhaşa bulayın ve tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkarır çıkarmaz şerbeti üzerine dökün.
  6. Şerbetin çekmesi için 1 saat dinlendirin.
  7. Servis etmeden önce üzerini çikolatalı fındık kreması ve badem ile süsleyin.
  8. Afiyet Olsun