Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Baharatlı Bonfile

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı45 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Baharatlı Bonfile

Malzemeler

  • 500 g bonfile
  • 4 yemek kaşığı sıvı Sana
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Dilimlenmiş bonfileleri şeritler halinde kesin.
  2. Taze soğanları ve sarımsakları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın
  3. Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın.
  4. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
  5. Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı Sana’yı kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış etleri ilave edin. Etleri fazla sulandırmadan harlı ateşte kavurun.
  6. Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  7. Daha sonra harcın içine biberiyeyi, zerdeçalı, kırmızı pul biberi, tuzu karabiberi ve doğranmış domatesleri ilave edip karıştırın.
  8. En son içine et suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bir taşım pişirin.