Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bademli Tavuk Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı25 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Bademli Tavuk Çorbası

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (büyükçe olsun)
  • 8 su bardağı su
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı Sana Klasik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon suyu
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 yemek kaşığı Sana Klasik
  • Kırmızı toz biber
  • 40 gr file badem
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Bir tencereye tavuk göğsünü, su, defne yaprağı ve 1 adet soğanı ortadan ikiye keserek ekleyin ve 30 dakika haşlayın.
  2. Haşladığınız tavuğun suyunu bir kenara ayırın ve tavuk göğsünü ince ince didikleyin.
  3. Tavuğu haşladığınız tencereye 2 yemek kaşığı Sana Klasik koyun ve eritin. Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Tavuk suyu ekleyin ve sürekli karıştırın. Tavuk etlerini çorbaya ekleyin.
  4. Bir kasede yumurtayı, limon suyunu ve sarımsak rendesini karıştırın. Çorbadan 1 kepçe ekleyerek karışımı iyice çırparak çorba tenceresine ekleyin, iyice karıştırın.
  5. 1 taşım kaynadıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyerek ocaktan alın. Küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı Sana Klasik ekleyin ve eritin.
  6. File bademleri ekleyin ve hafifçe kavurun.
  7. Toz kırmızı biberi ekleyip hafifçe çevirin ve ocaktan alın.
  8. Servis kasesine aldığınız çorbanızın üzerine bademli biberli yağı gezdirerek servis yapın.
  9. Afiyet Olsun