Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı Sana
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 adet pırasa
  • 4 adet taze soğan
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 6 su bardağı et suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kabak ve havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin.
  2. Sarımsak, taze soğan ve pırasaların kabuklarını ayıklayıp kıyın.
  3. Patateslerin kabuklarını soyup, kararmamaları için su dolu bir kâsede bekletin.
  4. Derin bir tencerede Sıvı Sana'yı kızdırıp, içine doğranmış pırasa, taze soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun.
  5. Sebzeler kavrulunca içine et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip, kaynatın.
  6. Çorba kaynarken, patatesleri rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, kaynayan çorbaya ilave edin.
  7. Sebzeler pişince mikser yardımı ile püre haline getirin.
  8. En son olarak içine arpa şehriyeleri ilave edip kaynatın.
  9. Arpa şehriyeler yumuşayınca, çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.