Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Akide şerbetli gül tatlısı

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı20 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Akide şerbetli gül tatlısı

Malzemeler

  • Hamuru İçin:
  • 125 gr Sana Tereyağ Lezzeti paket (oda sıcaklığında bekletip yumuş
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • ½ su bardağı pudra şekeri
  • Şerbeti için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 3 adet karanfil
  • 1 adet tarçın(çubuk)
  • 3 adet kakule
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  2. Yoğurduğunuz hamurun üzerine temiz bir bez ile kapatıp 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
  3. Hafifçe unladığınız tezgahın üzerinde dinlendirdiğiniz hamuru bir merdane yardımıyla 5-6 mm kalınlığında bütün bir parça olarak açın.
  4. Hamuru çay bardağı veya kahve fincanı ( 4-5 cm çap) yardımıyla yuvarlaklar halinde kesin. Gül şeklini vermek içi, dört hamuru birbirinin üzerine yarıya kadar basacak şekilde kiremit usulü döşeyin. Ön ucundan tutarak birinci hamurdan, dördüncü hamura doğru sıkıca sarın. Bu sardığınız hamurları ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz tarafa parmaklarınızla bastırdığınızda gül şekli kendiliğinden oluşacaktır.
  5. Sana tereyağlı ile yağlanmış tepsiye gül hamurlarını dizip, üzerlerine birer adet bütün Antep fıstığı yerleştirin.
  6. 175 C. de önceden ısıtılımış fırında “Gül tatlılarının üzerleri ” altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
  7. Tatlı fırında pişerken, şerbeti için gerekli olan malzemeyi tencereye alıp, ara sıra karıştırarak şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıp, soğutun.
  8. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak iken soğuttuğunuz şerbeti döküp , çektirin. Oda sıcaklığına getirdiğiniz tatlıyı buzdolabına kaldırıp soğuk olarak servis edin.